Op vakantie in Duitsland!

Eind september, begin oktober zijn we twee weekjes weggeweest naar Duitsland.

We zijn rustig begonnen met een bezoekje aan Roadie en Jelte’s ouders. We overnachten op de camperplaats in Lelystad. Vanuit Lelystad gaan we op weg naar de ouders van Lydia. Daar bezoekt Lydia haar vriendinnen. Na het weekend gaan we weer verder en verhuizen we naar de camperplaats bij Slot Loevestijn.

  • Camperplaats Lelystad
  • Onze favoriet, ‘Slot Loevestijn’
  • Mooie taferelen bij Loevestijn

De volgende dag brengen we een bezoek aan Gaia Zoo in Kerkrade.

We rijden de grens over en parkeren bij een kasteel in Duitsland. Prachtig uitzicht en het landschap is gelijk al wat heuvelachtig. We hebben de heuvels/bergen wel gemist!

We maken een wandeling, maar het pad was dichtgegroeid en kwam uit in een rivier. Het water was koud, maar het avontuur ‘roept’ (en de auto was dichtbij) Onze volgende overnachting blijkt een ‘Nazi kamp’ geweest te zijn. Een mooie locatie, dat wel, met enorme gebouwen en steile weggetjes en een hele lange wandelbrug.

Op de kaart zien we ‘Nürburgring’ staan en besluiten er langs te rijden. In de regen gewacht, er kwam één auto voorbij (wel een hele dikke) en toen verder gereden. De weggetjes rondom de ring zijn erg leuk om te rijden en we wagen nog een blik wanneer we een hek open zien staan. Allemaal snelle auto’s maken een rondje. De baan bleek afgehuurd te zijn voor een ‘private event’. Volgende week zou de F1 plaatsvinden, we waren dus iets te vroeg.
We overnachten op een camperplaats met walnotenbomen. Samen met de andere camperaars verzamelt Jelte een doos vol walnoten.

De volgende dag bezoeken we het ‘Unimog’ museum in Gaggenau. Het hoogtepunt van dit bezoek was natuurlijk wel het mee-rijden in een echte Unimog over een 4×4 parcours met 100% hellingproef! We spotten nog een mooie oude Mercedes en eten lekkere broodjes uit de oven.

We maken mooie, maar regenachtige wandelingen langs rivieren en watervallen. Natgeregend komen we terug bij de bus, zetten de kachel aan en rijden verder over de slingerende wegen door het bos. We genieten van het mooie heuvelachtige landschap en de prachtige kastelen.

Met de trein gaan we naar het Mercedes Benz museum in Stuttgart. Naar zo’n sjiek museum zijn we nog nooit geweest, we zijn blij dat we naar binnen mogen want Nederland is nét code rood geworden voor Duitsland. Met een lift ga je omhoog en daarna begint de ‘tour’ door de geschiedenis en loop je in rondjes weer naar beneden.

  • Op een of andere manier blijven de ‘trucks’ toch het leukst!
  • Pracht en praal

We rijden terug naar Nederland en bezoeken ook nog even België bij het drielandenpunt. De vakantie sluiten we af met een dagje relaxen bij Slot Loevenstijn. Wandelen, spelletjes doen, kacheltje aan. We zijn weer helemaal opgeladen 🙂

  • Dit was een lange brug
  • Drie landen punt
  • Kacheltje aan en walnoten drogen!