Over ons

De gezichten achter Going(t)hisway: Jelte en Lydia.
We zijn vijf jaar getrouwd en wonen in, zoals Jelte dat zegt, het beste deel van Nederland: Friesland. We wonen in een dorp, in het achterste deel van een woonboerderij en kijken uit over de weilanden met de koeien van de buurman 🙂 Met onze buren, die voorin het huis wonen, hebben we erg goed contact en we kunnen na onze reis weer terug komen in ons huisje!
In het dagelijkse leven is
Jelte programmeur en Lydia stalmanager op een manege.  Lydia stopt met haar baan als we op reis gaan, Jelte gaat onderweg een aantal projectjes doen voor zijn baas en mag daarna weer terug komen.
Lydia heeft daarnaast ook nog een paard, waar ze vaak te vinden is in haar vrije uurtjes. Hij mag gezellig een jaar bij Lydia’s moeder en zusje logeren.

Wat een zegeningen! We kunnen met een gerust hart op reis! Het is heerlijk om te weten dat je weg kunt gaan om je droom te volgen en weer terug kunt komen naar je vertrouwde plekje. We vinden het heel fijn dat er zoveel mensen zijn die met ons meedenken.

Hoe zijn we op het idee gekomen om een jaar lang te gaan reizen?
Reizen is iets wat we heerlijk vinden. We kunnen er erg van genieten om te touren met de auto en nieuwe plekjes te ontdekken. Voor Heinz hadden we een Volkswagen T3. Hiermee hebben we heel wat kilometers gemaakt en zijn we in de zomer van 2017 naar Noorwegen geweest. Toen we daar het wildkamperen ontdekten, kwam het idee in ons op: waarom gaan we dit niet voor een langere tijd doen? We hebben het allebei best druk: de weken, maanden en jaren vliegen voorbij en je hebt bijna geen tijd om na te denken en stil te staan bij de belangrijke dingen. Uiteindelijk hebben we toen na lang nadenken en bidden de knoop doorgehakt om op reis te gaan.

Heinz
Onze volkwagenbus vonden we toch wat te klein om mee weg te gaan. Het is geen vakantie voor drie weken, dus we wilden wat meer comfort (vooral voor onze lange benen hihi). We gingen op zoek naar een grotere bus en vonden een handelaar in oude brandweerbussen. Hier hebben we proefgereden en toen dachten we: ja, hier gaan we voor! Een paar weken later kwamen we Heinz tegen. Heinz is een Mercedes Benz 613D, een oude brandweerbus die dienst heeft gedaan in Duitsland, Heidenheim. Een stevige, sterke auto, met een vrachtwagenmotor die ons overal gaat brengen. We moeten wel wat voor hem over hebben, want doordat hij zwaar is, moet Jelte zijn C rijbewijs halen. Daarnaast was er een klein camperinterieur en een werkplaats in de bus gebouwd, wat we eruit hebben gesloopt. We gaan hem helemaal vanaf het begin opbouwen tot camper. Uiteindelijk wordt Heinz ons (koop)huis op wielen!

Going (t) his way
Maar wat betekent dan die naam, Going (t)his way? Het spreekt wel voor zich dat ‘going this way’ aangeeft dat we een bepaalde weg in slaan, waar we zeker van zijn: dit gaan we doen! De t staat tussen haakjes, omdat we ook heel graag Zijn weg willen volgen, Gods weg met ons leven, ‘going His way’. In een druk leven van alledag, vinden we dat nogal eens moeilijk. Hoe richt je je leven in en hoe zou God dit willen? Vaak hebben we (of nemen we) er niet eens de tijd voor om er rustig over na te denken. In onze reis, nemen we hier ruim de tijd voor en hopen we ook beide dichter naar God en naar elkaar te groeien.

Wil je niets missen van onze voorbereidingen en de reis zelf, abonneer je dan, onderaan de pagina, en je krijgt een mailtje als we iets nieuws posten!

Wil je meer weten over onze reis, mooie foto’s zien, of zien hoe we de bus tot nu toe hebben gebouwd: neem een kijkje verder op de website!

Wil je ons helpen of op een andere manier ondersteunen? Doneer een kilometer 🙂