Week 36 – Slovenië en Italië

Op maandagochtend stonden we nog steeds op een camperplaats in Slovenië nadat vooral Jelte ziek was geweest. We wilden eigenlijk wel weer verder rijden. Jelte heeft eerst de bus aan de onderkant ingevet. Daarna bleek hij zich toch nog slap te voelen, dus hebben we rustig aan gedaan, vooral gezond gegeten, een spelletje gedaan en zijn we vroeg naar bed gegaan.

Op dinsdag voelden we ons beide weer fit, dus zijn we vroeg opgestaan en zijn we op pad gegaan naar het meer van Bled. De mist trok weer heel mooi op tussen de bergen, prachtig om te zien. We stopten onderweg even bij de Lidl voor boodschappen en daarna reden we door naar Bled, waar we steeds meer Nederlanders tegen kwamen. Volgens mij is het meer van Bled het eerste waar Nederlanders naar toe gaan als ze naar Slovenië gaan. We hebben een rondje om het meer gereden, dat heel mooi was, vooral het kleine eilandje in het meer. Daarna zijn we de bergen in gereden van het nationaal park. De weg had meer dan 45 haarspeldbochten en prachtige hoge bergen. Het was heerlijk om er doorheen te rijden, ookal was de weg erg druk met vooral veel motorrijders. Af en toe stopten we bij een uitzichtpunt en we aten een broodje bij een ijskoud riviertje. Er kwam een Duits stel langs die enthousiast vertelden dat hun zoon ook zo’n zelfde bus had gekocht. Ze maakten foto’s van het interieur en gingen die laten zien aan hun zoon, grappig! Hierna reden we verder naar de Italiaanse grens. Vanaf daar reden we over een ieniemienie weggetje. We waren blij dat we alleen af en toe motorrijders tegen kwamen, want de weg was zo breed als de bus was. Na een tijdje werd de weg wat breder, totdat die overging in een tweebaansweg. Daar reden we langs een rivier, waar we uiteindelijk naast konden parkeren en overnachten. Na een hele dag in de auto waren we ook wel gaar. Heerlijk om dan naast een riviertje te staan met uitzicht op de bergen.

De volgende ochtend heeft Lydia eerst haar haar gewassen in de rivier en heeft Jelte nog even onder de bus gelegen. Daarna reden we verder naar Treviso. We moesten alleen eerst een reflecterend bord vinden voor op de fietsen. Dat is namelijk verplicht in Italië als er iets van achteren uitsteekt. We hebben in de landen hiervoor al geprobeerd een bord te vinden, maar of ze waren belachelijk duur (€40,-) of ze hadden het niet. We hebben de fietsen in de auto gezet en toen we langs een kleine bouwmarkt reden zijn we daar gestopt en heeft Jelte voor €4,- (!!) een bord gekocht. Daarna hebben we de fietsen er weer op gezet, het bord erop gemonteerd en zijn we met een gerust hart verder gereden. Aan het eind van de middag kwamen we aan in Treviso, op een gratis camperplaats. We hebben eten gekookt en zijn toen in het park gaan zitten. Daar waren we al snel weer weg, want in de 5 minuten dat we er zaten werden we belaagd door muggen (Lydia had 12 muggenbulten in deze 5 minuten!). Snel weer terug naar de bus, waar we ons eten hebben opgegeten en hebben afgewassen. Daarna zijn we de stad in gelopen, die heel erg leuk bleek te zijn. Treviso heeft een heel leuk stadscentrum met kleine steegjes en mooie pleinen. Ook loopt er een rivier onder en door de stad heen met af en toe een waterrad. Het is echt een aanrader om naar deze stad te gaan als je in de buurt van Venetië bent! Toen het donker werd zijn we weer terug naar de bus gelopen en hebben we nog een film gekeken.

  • Nu zien ook de italianen dat wij fietsen achterop hebben..
  • ‘gesellig’

Donderdag was voor ons een speciale dag. Het was onze trouwdag! 5 jaar alweer 😊 We zijn op tijd opgestaan en naar Venetië gereden. Daar hebben we de bus geparkeerd op een betaalde camperplaats. Een mooie plek met zelfs douches en toiletten! We hebben een bus/tram ticket gekocht en zijn toen met de bus naar de stad gegaan. Daar aangekomen wilden we eerst een bootticket kopen, maar nadat we de prijzen hadden gezien (€20,- per dag per persoon!) dachten we: we gaan wel lopen! We konden heerlijk (ver)dwalen door alle kleine steegjes, bruggetjes en kanalen. Soms hadden we een stuk gelopen en bleek dat we een rondje hadden gelopen. We hebben de hele dag veel gelopen, soms even iets gegeten langs een kanaaltje, Italiaans ijs gegeten en ’s avonds bij een restaurantje pizza en lasagne gegeten. We hebben genoten deze dag en het was ook nog eens supermooi weer. Toen het donkerder werd hebben we eerst nog even gekeken bij het grote kanaal (en Lydia vond €5,-!), maar we vinden Venetië toch mooier bij daglicht. We hebben dus de tram gepakt en zijn we terug naar de bus gegaan. Na een hele dag lopen was het heerlijk om weer bij de bus te zijn en wat een luxe om te kunnen douchen bij de camperplaats!

De volgende morgen hebben we eerst de was gedaan (er was een wasmachine en droger op de camperplaats) en even geïnternet. Het weer was omgeslagen, het waaide hard en nadat we gingen rijden begon het ook te regenen en te onweren. Wat boften we met het weer van de dag ervoor! We zijn toen richting Bologna gereden, want we wilden wel weer wat bergen zien. Alle snelwegen zijn tolwegen in Italië, die wij vermijden, maar wat betekent dat we soms niet eens 5km op dezelfde weg zitten. Dan moeten we weer links, dan weer rechts, dan weer een rotonde, dan weer door een dorpje. Je moet continue opletten of je goed rijdt. 3 uur rijden voelt zo best wel lang. Toen we bij de bergen kwamen, hebben we een plekje gevonden bij een rivier, waar we lekker hebben gegeten, spelletjes hebben gedaan en een toespraak hebben geluisterd. De dag erna heeft Lydia eerst met haar vriendin gebeld en daarna bleven we de rest van de dag op dit plekje staan. ’s Morgens was het nog mooi weer, maar in de middag ging het weer regenen. We hebben aan ons project gewerkt, gegamed en spelletjes gedaan.

One Reply to “Week 36 – Slovenië en Italië”

  1. Heerlijk romantische plek om je trouwdag te vieren!
    Nogmaals van harte gefeliciteerd!!!

Comments are closed.