Week 28 – Workaway bij Nora’s Ranch deel 2

We hebben een hele fijne tijd gehad bij Nora’s Ranch in Macedonië. Het was soms best pittig met het vroege opstaan en harde werken, maar we voelden ons al snel thuis tussen alle verschillende nationaliteiten. Er was iemand uit Turkije, Italië, twee Franse meisjes, Albanezen en Macedoniërs. Er werd vooral Albanees gepraat en met google translate, handen en voeten probeerden we elkaar te begrijpen en de hele dag konden we ‘genieten’ van de Albanese tophits, die we elk uur opnieuw hoorden.

  • Mooie luchten zien, bij de geitjes
  • Geiten melken
  • Chillen bij het zwembad
  • Onderhoud aan de bus met nieuwsgierige bezoekers
  • Puppies!
  • Samen op buitenrit
  • Rijden op de wilde hengst

Verder vonden we het heerlijk om weer even onze handen uit de mouwen te steken. We hebben vooral in de stallen gewerkt en Jelte werd ook vaak gevraagd om te hooien. Lydia ging meestal één keer per dag met de Franse meisjes paardrijden in de bergen en de paarden trainen.
We hebben heel wat beleefd, zoals een hengst die ontsnapte, honden en een geit die dood gingen, twee verjaardagen die we vierden, goedkoop uit eten en zoveel meer! We vonden het heel leuk, maar we hadden ook heel erg veel zin om weer verder te reizen in ons eigen huisje.

  • Afscheids/verjaardagsfeest
  • Elke dag lekker eten in het restaurant!

Na een laatste ontbijt (dit keer geen soep, maar gebakken eieren 😊 ), namen we afscheid en reden we naar Kicevo om boodschappen te doen. Heerlijk om weer de vrijheid te voelen. We hebben goed inkopen gedaan en zijn daarna naar een ‘bouwmarkt’ gereden. We hebben geprobeerd uit te leggen dat we lijm en cement nodig hadden om kiezelstenen op de muur te plakken, maar dat was toch wel erg moeilijk. Ook een zeil voor op de grond hadden ze niet, maar toen we de winkel uit wilden lopen, kwam er een man naar de kassa die precies de zeiltjes kocht die wij nodig hadden. Die hebben we dus uiteindelijk wel mee kunnen nemen en daarna zijn we een stukje gaan rijden naar een mooie grot. We hoefden niets te betalen en we waren er helemaal alleen, heel bijzonder. Het was echt enorm hoog en vroeger hebben er ook mensen in de grot gewoond. Daarna hebben we nog een paar uur in de bus gezeten en geprobeerd wat te slapen. Rond half 4 zijn we naar Ohrid gereden, naar het vliegveld, want… Jelte’s ouders en broer kwamen op vakantie bij ons!