Week 33 – Montenegro en Kroatië

We werden wakker op ons mooie plekje in het natuurgebied en wilden het gebied gaan verkennen door te gaan wandelen. We zijn eerst naar de toeristen informatie gereden en daar heeft een aardige mevrouw ons een route uitgelegd die makkelijk te doen zou zijn. Normaal houden we wel van een uitdaging, maar het was erg warm, dus een makkelijke hike was wel fijn. We gingen op weg en liepen eerst een heel stuk door de bossen.

“Week 33 – Montenegro en Kroatië” verder lezen

Week 32 – Kosovo, Albanië en Montenegro

Nadat we de was hadden gedaan in een wasserette in Pristina, zijn we weer naar de bus gelopen en hebben we alles opgeruimd. Daarna zijn we de stad in gelopen, hebben we heel makkelijk een sticker kunnen bemachtigen en hebben we nog geprobeerd om geld op te nemen. Je moest bij alle banken zo’n €5,- betalen om geld op te nemen, wat we te veel vonden. Uiteindelijk hebben we niets opgenomen en zijn we terug naar de bus gegaan. We reden de stad uit, op zoek naar een supermarkt. Dat is nog best lastig zoeken met honderden billboards langs de weg in talen die je niet begrijpt. Langs de snelweg vonden we er wel eentje, die weer heel erg over de top groot was, maar waar ze wel alles hadden. We hebben groots ingeslagen en zijn toen op weg gegaan naar een punt waar watervallen zouden zijn. Een paar kilometer ervoor zijn we gestopt en zijn we in een groot weiland gaan staan op de top van een heuvel. We hadden een prachtig uitzicht en een mooie zonsondergang.

“Week 32 – Kosovo, Albanië en Montenegro” verder lezen

Week 31 – Albanië en Kosovo

Op vrijdagavond hebben we heit, mem en Thijs uitgezwaaid op het vliegveld en hebben wij op de parkeerplaats van het vliegveld geslapen. Het was een redelijk rustige nacht, ondanks de landende en stijgende vliegtuigen. De volgende morgen hebben we met een croissantje en verse sinaasappelsap ontbeten bij een restaurantje op het vliegveld en hebben we nog wat internet gesnoept.

“Week 31 – Albanië en Kosovo” verder lezen

Week 29 & 30 – Heit, Mem en Thijs mee op reis!

Tijdens onze workaway bij Nora’s Ranch kwamen Heit, Mem en Thijs met het idee om hun vakantie bij ons door te brengen. Samen hadden we het volgende plan bedacht, ze zouden naar Ohrid vliegen, 10 dagen meereizen en dan in Tirana (Albanië) weer het vliegtuig naar huis pakken. Hun vliegtuig had wat vertraging, dus hadden wij alle tijd om alvast eten te koken en de laatste dingetjes voor te bereiden. Toen heit, mem en Thijs aankwamen, konden we elkaar na een half jaar weer zien, heel leuk!

“Week 29 & 30 – Heit, Mem en Thijs mee op reis!” verder lezen

Week 28 – Workaway bij Nora’s Ranch deel 2

We hebben een hele fijne tijd gehad bij Nora’s Ranch in Macedonië. Het was soms best pittig met het vroege opstaan en harde werken, maar we voelden ons al snel thuis tussen alle verschillende nationaliteiten. Er was iemand uit Turkije, Italië, twee Franse meisjes, Albanezen en Macedoniërs. Er werd vooral Albanees gepraat en met google translate, handen en voeten probeerden we elkaar te begrijpen en de hele dag konden we ‘genieten’ van de Albanese tophits, die we elk uur opnieuw hoorden.

“Week 28 – Workaway bij Nora’s Ranch deel 2” verder lezen

Week 27 – Workaway bij Nora’s Ranch

Nadat we elkaar hadden bijgepraat over al onze belevenissen en nog even de wc en het wifi van het vliegveld hadden gebruikt, reden we naar een plekje aan een meertje. Op de weg ernaartoe kwamen we nog een schaapsherder tegen met een kudde. De weg zelf was op sommige punten best wel smal en met lage bomen, goed opletten dus! Bij het meertje aangekomen, was het nog lastig om recht te parkeren, omdat het een heuvel was. Toch hadden we het idee dat we wel redelijk recht stonden. We hebben lekker gegeten en in de schaduw gezeten.

“Week 27 – Workaway bij Nora’s Ranch” verder lezen

[Opdracht] Kom naar onze bruiloft

Ingezonden door: Tessa van Dam – Timmers

Ja, deze opdracht was toch wel een uitdaging. Tessa en Jan zouden op 28 juni trouwen, midden in het jaar. Wij zouden dus niet in de buurt zijn en aan het begin van het jaar konden we ook nog geen vliegticket boeken, omdat we niet wisten waar we rond 28 juni zouden zijn. Lydia heeft in Griekenland regelmatig gezocht naar goedkope vliegtickets en uiteindelijk een week voor de bruiloft vond ze die! Lydia is dus in haar eentje terug naar Nederland gegaan, speciaal voor de bruiloft, terwijl Jelte op Heinz heeft gepast. Het was heel mooi om toch op deze speciale dag voor Tessa en Jan van de partij te zijn. Ik ben blij dat ik het niet heb hoeven missen!

Week 26 – Jelte in Macedonië en Lydia in Nederland

Nadat we afscheid hadden genomen bij de douane, heb ik (vanaf nu dus Jelte) nog wat rondjes door de vertrekhal gelopen in de hoop een aantal video’s te uploaden. Een reizend duo heeft een nummer geschreven over vanlife, het reizen met een busje. Voor het maken van een videoclip vroegen ze naar materiaal van medereizigers. Helaas bleek de WiFi nogal traag, of eerder overbelast aangezien het druk was op het vliegveld. Ook kon ik de vertrekkende vliegtuigen niet zien vanaf een mooi uitzichtpunt, dus heb ik buiten langs de weg gewacht totdat ik Lydia het vliegtuig in zag stappen.

“Week 26 – Jelte in Macedonië en Lydia in Nederland” verder lezen

[Opdracht] Maak een foto van het meest speciale, grappige, bijzondere, gekke vervoersmiddel!

Ingezonden door: Sietse en Jenny Schaafsma

Deze opdracht was alleen al leuk om uit te voeren door de leuke kaart waarop de opdracht stond. We hebben (tot nu toe) twee heel aparte voertuigen gezien. De eerste stond in Kopenhagen, de tweede in het walvismuseum in Andenes.

Update!
In Macedonië zie je regelmatig deze wagentjes rijden.. voortgestuwd door een grasmaaier motor.. Het lijkt wel op een vechtrobot met dat grote zaagblad voorop!

Verder geen APK-achtige eigenschappen, zoals verlichting.. noem het maar!