[Opdracht] Beart zou graag een foto van jullie willen samen met een Ford Fiesta die jullie tegenkomen

Ingezonden door: Geart de Vries

Het heeft maanden en vele landen geduurd voordat wij ook maar één Ford Fiesta tegenkwamen.. één van het oudere model uiteraard!
Maar er is hoop! In Bulgarije kwamen wij voor het eerst de Ford Fiesta’s van dit type tegen! In verschillende kleuren.. tot we de grijze muis tegenkwamen die Geart vroeger had!
Helaas zonder de zwarte strepen (+10PK).. maar wie weet.. we houden onze ogen open!

Week 20 – Vanuit Bulgarije naar Griekenland

Op zondagmorgen werden we wakker op het strand van Varna met prachtig weer. We besloten daarom om nog een dagje op dit strand te blijven. Lydia heeft een boek gelezen en Jelte heeft gewandeld en ’s middags een kano gehuurd bij de surf- en duikschool. Na ons avondeten reden we verder naar een ander strand, ongeveer een half uurtje rijden. Hier was het heel rustig in vergelijking met Varna. Daar reden best veel auto’s voorbij. We namen een ‘douche’ en luisterden een toespraak. Net voor het donker kwam er een politiebusje achter ons staan. We dachten: ‘nu worden we weggestuurd’, maar ze hebben de hele nacht achter ons gestaan en niets tegen ons gezegd. Ze hadden een radar op hun busje en shirts met daarop ‘border control’, dus waarschijnlijk waren ze aan het uitkijken naar mensen die stiekem de grens over wilden steken.

“Week 20 – Vanuit Bulgarije naar Griekenland” verder lezen

[Opdracht] Zoek een ‘huisdier’ (voor jezelf) en houdt hem/hen/haar minimaal een week

Ingezonden door: de bedenker van deze opdracht wil denk ik anoniem blijven, want er stond geen naam bij.

Toen we eens op een plekje stonden (het ene plekje waar we weg werden gestuurd door de politie vanwege de beren), zagen we twee plassen met duizenden kikkervisjes. Nu hebben deze niet heel veel verzorging nodig, dus heeft Lydia een yoghurtemmertje gepakt en ondergedompeld. Eerst zaten er 20 kikkervisjes in, maar na een tweede poging nog maar 6. Dat was wel te doen. We hebben ze meer dan een week bij ons gehouden en Lydia heeft bijna elke dag vers water uit een sloot of meertje gehaald en een waterplantje erbij gedaan. Wisten jullie dat kikkervisjes houden van ei? Nee? Dan weet je het nu! Ze vonden het erg lekker. Het rijden in de auto was volgens mij wel stressvol, omdat de bus nogal heen en weer schud. We denken dat ze weer blij zijn nu ze weer lekker vrij rond kunnen zwemmen en grote kikkers kunnen worden.

Week 19 – Bulgarije

Op maandagmorgen heeft Jelte gevraagd aan de man van de camperplaats of hij het lek van de achteras kon verhelpen op zijn terrein. Hij was heel vriendelijk en wees ons een plekje toe waar Jelte tot 5 uur heeft gewerkt. Hij heeft een aantal keer hulp gekregen toen hij dingen niet goed los kreeg, maar uiteindelijk had hij het ringetje erom, de bouten vervangen en (hopelijk) het lek helemaal verholpen. Het Duitse stel naast ons kwamen nog een praatje maken, ze bleken ook christen te zijn en stelden voor om ’s avonds nog ergens iets te gaan drinken. Uiteindelijk hebben we, omdat het hard begon te regenen, met z’n vieren in onze bus gezeten en gezellig gepraat en gedronken. Het is heel leuk om zo mensen uit je eigen levensfase te ontmoeten (rond de 25-30, getrouwd, maar nog geen kinderen en reizend door Europa) en zeker als ze christen zijn geeft het nog eens een extra band.

“Week 19 – Bulgarije” verder lezen

Week 18 – Roemenië en Bulgarije

De volgende dag reden we de Transfagarasan zo ver mogelijk uit. Toen er een verkeersopstopping kwam, begrepen we dat de weg ophield. We draaiden en zetten de bus stil. We liepen een stuk over de weg en zagen toen waarom je niet verder kon rijden. Er was een lawine geweest en de weg was bedolven onder sneeuw, modder en bomen. Jammer, want de weg zou daarna nog mooier worden. We reden weer een stuk terug en bleven staan naast de weg. We aten een broodje en besloten toen om de rest van de middag hier te blijven staan. We posten onze blog en Lydia maakte het filmpje af en zo waren we weer helemaal bij met onze website.

“Week 18 – Roemenië en Bulgarije” verder lezen

Week 17 – Roemenië

Op tweede Paasdag reden we weg van ons rustige plekje in Hongarije. We reden de mooie, slingerende bergweg weer op die steeds drukker werd en uiteindelijk eindigde in een stad. We gooiden ons afval weg bij een tankstation en besloten om naar Roemenië te gaan, nog ongeveer 3 uur rijden. Onderweg stopten we om te eten en verder reden we over het letterlijke platte-land naar de grens.

“Week 17 – Roemenië” verder lezen

Week 16 – Workaway bij Farm & Camping Lazy

We kwamen op zondagmiddag aan op Camping Lazy, waar we een weekje zouden werken. We werden hartelijk ontvangen door de Nederlandse eigenaren Arnold en Bernadette met hun dochter Katinka. Nadat we Heinz onder een boom hadden geparkeerd met een prachtig uitzicht over de heuvels, kregen we gelijk een rondleiding en mochten ’s avonds mee-eten. Ze gaven gelijk aan wat onze werkuren waren en waren erg duidelijk in wat ze van ons verlangden. Daar houden wij wel van!

“Week 16 – Workaway bij Farm & Camping Lazy” verder lezen