Beroofd..

De laatste blog eindigde in Marokko. In de week erna zijn we naar Spanje gereden en daarna door naar Portugal. We hadden namelijk gezien dat er een paardenfestival zou plaatsvinden en Lydia vond het leuk om dat mee te maken.

Op zaterdag 2 november hebben we nog 4 uur gereden naar het plaatsje Golegã. Het was er enorm druk, waardoor een parkeerplek vinden moeilijk was. Bij een begraafplaats was echter nog wel genoeg plek. Er stonden een aantal auto’s en een camper. We hebben een tas ingepakt, de bus op slot gedaan en zijn naar het festival gegaan. Na anderhalf uur wilden we weer wat gaan eten in de bus en zijn we terug gelopen. Daar aangekomen zat er tape op de deur van de bus, o nee! De sloten waren geforceerd en toen we binnen kwamen was alles overhoop gegooid. We waren beroofd…de twee laptops, Lydia’s camera met alle lenzen, haar portemonnee en de bluetoothspeaker waren weg. Het ergste voor ons was nog dat we de meeste foto’s en filmpjes van de reis op externe harde schijven hadden en die zaten in de laptoptas. We zijn dus alle foto’s van de laatste 10 maanden kwijt geraakt. De dieven zijn via de deur weer naar buiten gegaan, hebben die weer dichtgeplakt met onze eigen ducktape en hebben de rol toen ook meegenomen…

De afgelopen dagen zijn we verdrietig geweest en boos. We voelen ons verslagen, wie doet nu zoiets?! We hebben al hele lieve berichtjes gehad van de mensen die we op de hoogte stelden. Daar zijn we erg dankbaar voor, ook dat we zelf niet aanwezig waren op het moment van de inbraak en dat er naast de sloten niets kapot is gemaakt. Toch blijft het lege gevoel achter en vinden we het ontzettend jammer dat we naast de foto’s op de site (die in lage resolutie zijn, dus niet geschikt voor bijvoorbeeld een fotoboek) niets meer hebben. We beseffen daarnaast heel goed dat het maar spullen waren en dat het belangrijker is dat we elkaar nog hebben.

18 Replies to “Beroofd..”

 1. Hallo Jelte en Lydia,

  Wat een domper, ik hoop dat jullie de draad weer kunnen oppakken en genieten van wat er nog gaat komen.

  We leven met jullie mee.

  Siebrand

  1. Hallo Jelte en Lydia,

   Heel veel sterkte. Onze bus is destijds op klaarlichte dag opengebroken op de parking 23 van de Rhondo Littoral (rondweg van Barcelona bij de Mac Donalds). De camera van mijn vriendin is toen gestolen en al onze reisfoto’s weg en verdwenen. In de bus was het een ellende. Aangifte gedaan maar niets meer vernomen van de politie. Die inbrekers die weten dat er travellersbussen daar gaan parkeren en wachten dan gewoon af. Pas dus op met parkeren in en rond Barcelona. Ik weet dat een bewaakte camperplaats in de stad is waar je toen 1 euro per uur voor diende te betalen. WC’s en douches aanwezig!

 2. Ooooh lieverds! Wat erg! Dit is wel heel wrang …
  We wensen jullie heel veel sterkte toe.
  Wel zijn we erg blij dat het met jullie zelf goed gaat.
  Dikke knuffel voor allebei!

 3. balen balen balen, en geen geheim vakje… Laat je niet kisten, kop op, ik hoop dat jullie een goede verzekering hebben die de financiele schade dekt (de emotionele schade is niet te dekken…).

  Blessings en sterkte met het herpakken van jullie zelf! Be strong!

 4. Het zal moeilijk zijn dit te verwerken, toch is het belangrijk dit zo snel mogelijk te doen. Deze gebeurtenis is onomkeerbaar, dus alleen het accepteren ervan helpt jullie verder. Gun het de dieven niet om er ook nog met jullie goede humeur en enthousiasme om te reizen vandoor te gaan.
  Zelf ben ik ook met een roadtrip bezig, momenteel aan de zuidkust van Portugal. Twee maanden geleden was ik in de omgeving van Lissabon, toen ik in de nacht wakker werd van licht dat plotseling op mijn gezicht viel. Dacht dat er een rolgordijn was open geschoten van het voorportier en wilde daar naar toe. Er kwam echter een gezicht naar binnen kijken. Gelukkig liet hij zich met geschreeuw en een dreigende beweging verjagen.
  Later hoorde ik dat iemand in het noorden van Spanje dat ook was overkomen.
  De lef om een camper open te breken als er mensen in slapen, maar het gebeurd.
  Volgens camperaars zijn het rondtrekkende Roemenen die vooral rond grotere steden en drukke plaatsen toe slaan.
  Jullie hebben elkaar, de camper en de goede herinneringen, dus laat je niet uit het veld slaan.

  1. Bedankt voor de bemoediging en vervelend om te horen van jouw verhaal.. dat is ook schrikken zeg! Die ervaring hebben wij gelukkig niet gehad, tot nu toe alleen maar vriendelijke mensen ontmoet.. ook in Roemenië! Groeten en wellicht ontmoeten we elkaar ergens 😉

 5. Wat hebben we genoten van jullie reisverslag met prachtige goed genomen foto’s die veel lieten zien. Op die manier konden we een beetje meereizen en over de grenzen kijken. Soms onder de indruk van jullie moed en vertrouwen in minder veilig bekend staande landen. En dan bijna aan het einde van een tot nu toe zeer geslaagde reis zoiets naars moeten meemaken. Er is een bekend gezegde : gelukkig hebben we de foto’s nog. En zelfs dat is jullie ontnomen. Maar de ervaringen pakt niemand jullie af. En de verslagen met foto’s zijn door velen bewaard. Toch nog iets om herinneringen bij op te halen.
  Het begroot ons zeer voor jullie. Dankbaar dat samen nog samen is. Sterkte en straks een veilige reis naar Friesland.
  Liefs en hartelijke groet, Theo en Rita Oving.

 6. Jeetje zeg wat een heftig verhaal allemaal wat jullie allemaal meemaken vreselijk ik heb hier géén woorden voor ik moet nu echt denken aan de eindtijd aan een bekende film legt behind die mensen lieten alles achter bij de opname van Jezus Christus zijn wederkomst…toen ik die foto zag van jullie bus met die ravage dat gun je niemand.Daarom zeg ik nu ook om jullie te bemoedigen kijk naar bijbel gedeelte Job dat hij alles verloor maar uiteindelijk zal God jullie weer helpen net als bij job…sterkte toegewenst de komende tijd.xxx

 7. Och wat is dit nu een domper op jullie prachtige reis. Zoveel landen bezocht waar je zoiets zou kunnen verwachten en nu in de “beschaafde wereld” beroofd worden. We hopen dat jullie het vertrouwen terug krijgen. Bij mijn ouders is vroeger ook ingebroken en als ze dan naar huis gingen zeiden ze stévast:” Nou maar es zien hoe we het weer aantreffen”. Gelukkig was dit een eenmalige diefstal. We hopen bij jullie ook. En dat de foto’s weer boven water komen. Sterkte en nog een fijne en veilige voortzetting van jullie reis.

 8. Nou Jelte en Lydia wij zijn hier stil van dat dit jullie overkomen is. Een hele domper op jullie reis. We zijn wel dankbaar dat dit niet gebeurt is in de nacht en dat jullie niet thuis waren want je weet nooit hoe je dan reageert.
  We hebben altijd zo genoten van jullie reisverslagen en hoe jullie dit doen op jullie eigen manier.
  We wensen jullie nog een goed tijd en Gods nabijheid toe op weg weer naar huis. Hou ons maar op de hoogte.

 9. Hallo Jelte en Lydia,
  Heel veel sterkte. Onze bus is destijds op klaarlichte dag opengebroken op de parking 23 van de Rhondo Littoral (rondweg van Barcelona bij de Mac Donalds). De camera van mijn vriendin is toen gestolen en al onze reisfoto’s weg en verdwenen. In de bus was het een ellende. Aangifte gedaan maar niets meer vernomen van de politie. Die inbrekers die weten dat er travellersbussen daar gaan parkeren en wachten dan gewoon af. Pas dus op met parkeren in en rond Barcelona. Ik weet dat een bewaakte camperplaats in de stad is waar je toen 1 euro per uur voor diende te betalen. WC’s en douches aanwezig!

Comments are closed.