Week 27 – Workaway bij Nora’s Ranch

Nadat we elkaar hadden bijgepraat over al onze belevenissen en nog even de wc en het wifi van het vliegveld hadden gebruikt, reden we naar een plekje aan een meertje. Op de weg ernaartoe kwamen we nog een schaapsherder tegen met een kudde. De weg zelf was op sommige punten best wel smal en met lage bomen, goed opletten dus! Bij het meertje aangekomen, was het nog lastig om recht te parkeren, omdat het een heuvel was. Toch hadden we het idee dat we wel redelijk recht stonden. We hebben lekker gegeten en in de schaduw gezeten.

“Week 27 – Workaway bij Nora’s Ranch” verder lezen

[Opdracht] Kom naar onze bruiloft

Ingezonden door: Tessa van Dam – Timmers

Ja, deze opdracht was toch wel een uitdaging. Tessa en Jan zouden op 28 juni trouwen, midden in het jaar. Wij zouden dus niet in de buurt zijn en aan het begin van het jaar konden we ook nog geen vliegticket boeken, omdat we niet wisten waar we rond 28 juni zouden zijn. Lydia heeft in Griekenland regelmatig gezocht naar goedkope vliegtickets en uiteindelijk een week voor de bruiloft vond ze die! Lydia is dus in haar eentje terug naar Nederland gegaan, speciaal voor de bruiloft, terwijl Jelte op Heinz heeft gepast. Het was heel mooi om toch op deze speciale dag voor Tessa en Jan van de partij te zijn. Ik ben blij dat ik het niet heb hoeven missen!

Week 26 – Jelte in Macedonië en Lydia in Nederland

Nadat we afscheid hadden genomen bij de douane, heb ik (vanaf nu dus Jelte) nog wat rondjes door de vertrekhal gelopen in de hoop een aantal video’s te uploaden. Een reizend duo heeft een nummer geschreven over vanlife, het reizen met een busje. Voor het maken van een videoclip vroegen ze naar materiaal van medereizigers. Helaas bleek de WiFi nogal traag, of eerder overbelast aangezien het druk was op het vliegveld. Ook kon ik de vertrekkende vliegtuigen niet zien vanaf een mooi uitzichtpunt, dus heb ik buiten langs de weg gewacht totdat ik Lydia het vliegtuig in zag stappen.

“Week 26 – Jelte in Macedonië en Lydia in Nederland” verder lezen

[Opdracht] Maak een foto van het meest speciale, grappige, bijzondere, gekke vervoersmiddel!

Ingezonden door: Sietse en Jenny Schaafsma

Deze opdracht was alleen al leuk om uit te voeren door de leuke kaart waarop de opdracht stond. We hebben (tot nu toe) twee heel aparte voertuigen gezien. De eerste stond in Kopenhagen, de tweede in het walvismuseum in Andenes.

Update!
In Macedonië zie je regelmatig deze wagentjes rijden.. voortgestuwd door een grasmaaier motor.. Het lijkt wel op een vechtrobot met dat grote zaagblad voorop!

Verder geen APK-achtige eigenschappen, zoals verlichting.. noem het maar!

Week 25 – De oostkust van Griekenland

Op maandagochtend hadden we wel weer zin om een stukje te rijden. We reden over een weg met aan de linkerkant bergen en aan de rechterkant de zee richting Epidavros. Onderweg kwamen we een winkel tegen waar ze veel watersportartikelen hadden. Daar hebben we ook voor Lydia een fullfacemask gekocht, zodat ze weer kon snorkelen. Toen we bij Epidavros aankwamen, reden we een smalle weg in, die vol met gaten en kuilen zat. Aan het eind van de weg lag een prachtige baai met helderblauw water en een klein schiereilandje. Daar zijn we gaan staan en hebben we eerst een duik genomen in de zee. We hebben ook gelijk gesnorkeld en dat was daar heel erg mooi. Er waren veel verschillende soorten vissen in grote scholen en langs het schiereilandje konden ze zich mooi verstoppen.

“Week 25 – De oostkust van Griekenland” verder lezen

[Opdracht] Bezoek de zeeschildpadden op het prachtige Griekse eiland Zakynthos en wacht tot hun baby’s uit hun eitjes op het strand de zee in rennen

Ingezonden door: Lysbet namens de familie Oving

Deze opdracht vonden we heel erg leuk! We hebben gekeken hoe duur de ferry naar Zakynthos was, maar helaas was dit met onze bus nogal prijzig. Maaaarrrr…wij geven niet zomaar op! We hebben op een ander strand (met uitzicht op het eiland Zakynthos!) schildpaddennesten gezien en toen hebben we gewacht en gewacht en gewacht, maar ze kwamen niet uit. Dan hadden we nog een tijdje langer moeten wachten, ze komen namelijk eind september uit hun eitjes en rennen dan over het strand. Zullen we zeggen: deze opdracht is voor 50% geslaagd?

Week 24 – De Peloponese – Griekenland

Op maandagochtend wilden we weer een stukje verder rijden. De koelkast was helemaal leeg, dus een bezoekje aan de supermarkt was wel nodig. (Ze vieren in Griekenland geen Pinksteren, dus alle winkels zijn gewoon open 😊 ) In het bos langs het strand waar we hebben overnacht zijn door mede-camperaars waterpunten en douches aangelegd. We reden naar zo’n plek om onze watertank te vullen. Daar kwamen we in contact met een aantal Duitsers, die onze bus helemaal geweldig vonden. Na een leuk gesprek, deden we boodschappen en reden we daarna door het binnenland richting Kalamata.

“Week 24 – De Peloponese – Griekenland” verder lezen

Week 23 – West-Griekenland

Op zondag bleven we op ons mooie plekje staan en hebben we op het strand gelegen, gezwommen en weer een koude stranddouche genomen. Jelte heeft ’s middags van bamboestokken plinten gemaakt voor om het dakluik, wat heel leuk is geworden. ’s Nachts stonden we helemaal alleen op dit plekje. Het weer sloeg ook om, het regende ’s nachts hard en ’s morgens was het ook nog bewolkt.

“Week 23 – West-Griekenland” verder lezen